vineri, 20 ianuarie 2017

Educatia in viata mea

Educatia, in viata mea, si cred ca si in viata celorlalti, inseamna o mare parte de viata. In fiecare zi toti invatam cate ceva nou, ne educam sau educam pe altii . Educatia incepe inca din copilarie, prin invataturile date de parinti,sau cu alte cuvinte ,,Cei sapte ani de acasa,, , iar cu aceasta educatie elementara, putem porni la drumul vietii , intampinand orice fel de probleme cu capul sus .
Mai apoi urmeaza educatia primita la scoala, despre care parerile sunt impartite . Pe de o parte, scoala ne ajuta din punct de vedere cultural, invatand la diferite materii, astfel imbogatindu-ne cultura generala, dar pe de cealalta parte, nu se pune accent pe latura spirituala a elevilor . Educatia scoalara, dupa cam am avut si o tema la limba romana, are un impact negativ asupra creativitatii copiilor. De cate ori nu vedem copii mici care din orice prostioara, vad in ea ceva interesant, chiar inovator , jucandu-se cu ea de dimineata pana seara ? Odata cu cresterea noastra si ,,educarea,, noastra, creativitatea noastra este ingradita si pierdem din esenta lucruri esentiale. Educatia din zilele noastre ne forteaza sa ne luam dupa un anumit tipar, sa fim toti la fel, sa stim toti acelasi lucru, insa nu asta conteaza cu adevarat in viata. Poti fi cel mai bun la matematica, romana, chimie, fizica, etc, insa daca esti o persoana antisociala, fara umor, fara creativitate , degeaba, cunostintele tale nu te ajuta decat in domeniul practicat .
In concluzie, desi in faza incipienta, educatia primita acasa, ne invata sa fim oameni, ne invata cum sa ne comportam in societatea in care traim zi de zi, educatia scolara, pe langa invataturile ce ni le ofera prin diferite materii, nu vine in sprijinul educatiei primite acasa, continuand treaba parintilor si invatandu-ne mai departe cum sa fim oameni , din contra , educatia scolara ne ingradeste creativitatea si libertatea atat mentala cat si fizica si le dezvolta elevilor spiritul competitiv, care in loc sa lucreze ca o echipa , sa fie prieteni, sunt incurajati sa fie indivdualisti (fiecare pentru sine) 
.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu